Belcar-races zorgen in nat Assen voor spektakel

In het kader van de prestigieuze DTM-meeting op het TT Circuit van het Nederlandse Assen werden dit weekend twee races afgewerkt: één over 60 minuten en één over 120 minuten. Beiden wedstrijden werden getekend door de weersomstandigheden.

Race 1: een lach en een traan voor Deldiche Racing

De eerste van twee races op het TT Circuit van Assen werd op zaterdagochtend verreden. Regen zorgde er voor dat de wedstrijd over een uur achter safety car op gang werd getrokken. Eens de neutralisatie achter de rug reed polesitter Sam Dejonghe (#111 Deldiche Racing Norma) snel een kloofje bijeen.Die voorsprong leek geruststellend, tot het rond halfweg harder begon te regenen. Bij het binnenrijden van de pitstraat werd Dejonghe verrast door aquaplaning en de Norma schoof in de vangrail. De gestrande bolide werd nog geraakt door de #34 JJ Motorsport BMW van Tom Werckx, waarna de rode vlag werd bovengehaald.Bij de herstart nam een andere Deldiche Norma de leiding in handen, de #110 van Piessens en Verbergt, en die reed makkelijk weg van de licht beschadigde #11 Norma van Krafft Racing. Die posities wijzigden niet meer en de Deldiche bolide kwam zegevierend over de streep.Achter de snelste Belcar 1-wagens zorgde John De Wilde (#101 Speedlover Porsche) voor spektakel. Solo won hij niet alleen zijn Belcar 2-klasse, maar finishte ook op het algemene podium. De Wilde bleef als eerste GT-rijder ook voor de #99 Belgium Racing Lamborghini van Derdaele-Saelens, beste in Belcar 3. De winnaars van seizoensopener in Zolder, de #2 Russell Racing by PK Carsport Norma, vervolledigden de top-5.De klassezeges in Belcar 5 en 6 kwamen respectievelijk op naam van de #42 Küpper Racing BMW M3 van Petry-von Kiedrowski en de #70 Simtag Racing BMW 325 van Convents, Puelings en Jerze.

Race 2: Russell Racing by PK Carsport neemt revanche

Ook voor de race over 120 minuten, verreden op zondagavond, gingen de hemelsluizen open. Opnieuw start achter safety car dus.  Bij Russell Racing by PK Carsport was men vast van plan om de tegenvaller van daags voordien, het gevolg van een schuiver in de aanvangsfase, recht te zetten. Amper drie ronden waren er nodig om de bolide met het nummer 2 naar de eerste plaats te laten schuiven, waarna Hans en Frank Thiers samen met Gilles Magnus de race domineerden. Uiteindelijk wisten ze bijna een volledige ronde voorsprong bij elkaar te rijden. Net als daags voordien legde de #11 Krafft Racing Norma beslag op de tweede plaats, voor de derde keer op drie races.Ook op zondag finishte er een GT-wagen op het algemene podium, maar dit keer was het de Lamborghini van Belgium Racing, uiteraard ook winnaar in Belcar 3. Twee #111 en #110 Norma’s van Deldiche Racing maakten de top-5 vol.Net zoals tijdens de openingsrace in Zolder werd de strijd om de zege in Belcar 2 pas in de laatste ronde beslist. Dit keer kon de familie Redant met hun #12 RED ANT Porsche wel de eerste plaats behouden, al hadden ze aan het eind minder dan een seconde over op de Speedlover 991 van John De Wilde. Zowel in Belcar 5 als Belcar 6 wisten de winnaars van de zaterdagrace hun succes op zondag te herhalen.

Een uitgebreide terugblik op de races in Assen volgt binnen afzienbare tijd!